Nädala infokillud 7/2024

Eelmise nädala reedel andis kultuurkapital üle oma aastapreemiad. Meil on suur rõõm, et rahvakultuuri sihtkapitali rahvatantsu aastapreemia 2023 sai Tantsupeomuuseum – rahvatantsu ajaloo talletamise, väärtustamise ja populariseerimise eest. Pärimusmuusika aastapreemia läks Kadri Giannakaina Laubele – rahvapillilaagrite 25 aasta pikkuse korraldamise eest Võrumaal. Peapreemia 2023 rahvakultuuri valdkonnas sai Eesti Pärimusmuusika Keskus – Viljandi pärimusmuusika festivali 30 aasta pikkuse korraldamise ning Eesti muusikalise emakeele väärtustamise ja järeltulevatele põlvedele edasiandmise eest. Elutööpreemia 2023 läks postuumselt Toivo Luhatsile – Eesti laste esimese folklooriansambli „Piibarid“ asutamise ja juhtimise, pikaaegse rahvamuusika õpetamise, noorte pillimängule ärgitamise ja mitmete põlvkondade pärimuse juurde toomise eest. Palju õnne kõigile tunnustuse pälvinuile!

Möödunud nädalavahetusel oli toredaid sündmusi rohkem kui üks. Nii jõudis Karel Saaremaale, kus toimus Anna Raudkatsi nimeline võistutantsimine, ja David käis Virumaal, kus toimus Kohtla-Nõmme talvepilgar. Kohtla-Nõmmel tantsiti päeval ühiselt pärimustantse ja õhtul sai nautida Soveldaja esinemist ning jalga keerutada Untsakate saatel. A. Raudkatsi võistutantsimise kohta saab õige pea pikemat kokkuvõtet lugeda meie kodulehelt.

Käesoleval nädalal istus koos maakondlike ja maakonnaüleste laulu- ja tantsupidude toetamise komisjon. Oma panuse komisjoni töösse andis ka Karel.

Kolmapäeval avalikustasime tantsu, mida sel aastal ootame kõiki rahvusvahelisel tantsupäeval tantsima. Valituks osutus Ingliska! Täpsem info, kust leida kirjeldus või mida peale hakata saatemuusikaga leiad meie kodulehelt.

Täna kogunes taaskord juhatus kontorisse nõu pidama. Vastu võeti mitmed uued liikmed, saime kuulda erinevate pooleli olevate projektide edenemisest ja leppisime kokku järgmiste tegemiste ajakava.

Juba homme jõuab kätte 17. veebruar ja suur galakontsert 90 ringi: üheksa kümnendit esimesest tantsupeost. Kellel alles nüüd selgub, et õhtu on täitsa vaba, siis mõned piletid on veel saadaval. Meie oleme igatahes juba väga elevil!