Nädala infokillud 18/2024

Möödunud laupäeval tähistas rahvatantsuselts Pääsuke oma 45. tegutsemisaastat kontserdiga “(J)uurime välja!” Pääsukest oli õnnitlemas ja ka kultuuriministri tänukirja üle andmas Karel. Kontserdil sai näha seltsi juhtide värsket loomingut!

Eelmisel reedel ja läupäeval toimusid ERRS-i õpiampsud Pärnus Paikuse Koolis. Osales 10 tantsuõpetajat, kes täiendasid end 5 erinevas tunnis. Teemadeks olid eesti rahvatantsu põhiliikumised 2/4 ja 3/4 taktimõõdus, kehakool, eesti rahvatantsu treeningtund ning paarispöörlemine. Sel korral koolitasid tantsuõpetajaid Karel Johannes Vähi, Clelia Madi, Karin Soosalu ja David Truusa. 

Pühapäeval toimus Jõgevamaal Sadala rahvamajas tantsuõpetajatele koolitus, mida viis läbi Ilma Adamson. Kokku osales koolitusel 11 tantsuõpetajat. Ilma jagas teadmisi kehakoolist ja tantsulisest treeningust rahvatantsu õpetamisel, tantsuõpetaja didaktilistest meetoditest ning mõtestas eesti rahvatantsu treeningtunni läbiviimist. 

Pühapäeval avati Vabaduse väljakul esmakordselt reservväelaste nädal ja avapäeval astusid üles ka Tallinna rahvatantsurühmade mehed, tantsides Mait Agu “Oma õnne seppasid”. Sadakond tantsivat meest organiseeris reservväelaste panust Eesti riigikaitsesse väärtustama kaitseministeeriumi palvel Agne. Kes ise kohapeal ei olnud, siis videot saab vaadata facebookist.

Neljapäeval osales Karel rahvakultuuri andmekogu koosolekul, kus arutles Eestis tegutsevate rahvamuusikute kaardistamisvõimaluste üle.

Sellel nädalal kinnitati ERRS-i liikmeteks Clelia Madi ja Ekaterina Tarasjuk. Tere tulemast!

Tuletame meelde, et nädalat alustas rahvusvaheline tantsupäev ja linke Ingliska videotest ootame 7. maini aadressile errs@errs.ee.

Sarnaselt eelmisele nädalavahetusele on ka seekord ees ootamas tantsuline nädalavahetus. Laupäeval toimuvad üle Eesti talgud ja ka Kalevi staadion ootab appi kevadkoristusele. Laupäeva õhtul saab nautida Sõpruse ja Leesikate kevadkontserte, täpsem info ikka meie kodulehel.

Nädala pärast toimub ERRS-i kevadine üldkogu, mille materjalid saatsime teisipäeval liikmetele tutvumiseks. Üldkogul toimuvad ka seltsi uue juhatuse valimised – ära unusta kandideerida!