Nädala infokillud 40/2024

Lõppev nädal läks kohe hooga käima. Koos koorijuhtide liiduga korraldame selle poolaasta jooksul kampaania korras kohtumisi kõigi Eesti omavalitsusliitude ja koolijuhtide ühendustega, et tuua tähelepanu koori- ja tantsujuhtide töö väärtusele ja sisule. Sel nädalal leidsid aset kohtumised Valgamaa ja Raplamaa koolijuhtidega.

Augusti lõpus saatsime koos kooriühingu ja koorijuhtide liiduga kultuuriministrile pöördumise seoses juhendajate palgatoetusmeetme jätkusuutlikkusega, kuivõrd taotluste hulga suurenemise tõttu vajab meede 2025. aastaks lisaraha. Minister tõdes oma vastuses, et erinevalt teistest meetmetest ei nähta 2025. aasta riigieelarve seaduse eelnõus ette palgatoetusmeetme kärpimist, kuid kuna XXVIII laulu- ja XXI tantsupeo „Iseoma“ korraldamiseks oli kärpetingimustes vaja leida lisavahendeid, ei nähta ette ka meetme suurenemist. Kui toetusmeetme maht ei tõuse ning kasvab palgatoetuse taotluste arv ning summa, siis 2025. aastal ei ole riik enam suuteline katma tööandjatele 50% tööjõukuludest.

Erikal läksid hooga käima kutseeksamite vestlusvoorud. Selle nädala jooksul sai läbi viidud 6 vestlust. Vestlused jätkuvad ka järgmisel ja ülejärgmisel nädalal.

Esmaspäeval kohtusime rahvakultuuri keskuse inimestega, et teha kokkuvõtteid möödunud suvekursusest. Tõdesime, et osalejatelt saadud tagasiside oli peamiselt positiivne ning arutasime, kuidas lahendada kitsaskohti, mida osalejad välja tõid.

Lisaks oli esmaspäev uute tantsude konkursil osalemiseks video esitamise tähtaeg. Kokku laekus 78 tantsu. Nüüd on veidi ärevat ootamist, kuni 4. novembril selguvad kontsertvooru edasipääsenud. Lõppkontsert toimub 7. detsembril Salme kultuurikeskuses.

Teisipäeva lõpuni sai esitada kandidaate 2024. aasta lokulaudadele. Nüüd on kõik kandidaadid edastatud juhatusele, kes peab tegelema raske otsustamise tööga.

Reedel osales Karel 2028. aasta tantsupeo pealavastaja konkursi tingimuste väljatöötamise koosolekul. Uue peo meeskond peaks tööd alustama algava aasta kevadel.

Tuletame meelde, et oktoobrikuus toimuvad lausa kahed ERRS-i õpiampsud – 12. ja 23. oktoobril. Täpsem info ja registreerumine õpiampsudele ERRS-i koolituskeskuse lehel

Täna õhtul tähistab oma 30. juubelit Eesti Rahvakultuuri Keskus. Palju õnne!