Mait Agu teemaõhtud

2021. aastal tähistanuks tuntud koreograaf, tantsuõpetaja, mitme noorte- ja üldtantsupeo üldjuht ning professionaalsele tantsualasele kõrgharidusele alusepanija Mait Agu (1951–1998) oma 70. juubelit. Nii on tema auks kuulutataud välja juubeliaasta. Selle aasta raames toimuvad ka Mait Agu teemaõhtud, mille eestvedajateks on tema kunagised õpilased.

29. aprillil – rahvusvahelisel tantsupäeval – toimus teemaõhtu Võru Kandles. Kohal oli Tantsupeomuuseum, kellel oli kaasas näitus Kaleidoskoopiline Mati Agu ja kes tegid ka samateemalise ettekande. Erinevate Agu tantsudega esinesid segarühm Kannel, Võru Gümnaasiumi noorterühm Hopser, segarühm Siisik, Kullerid. Tantsuks mängsidi pilli kapell Kannel ja Toomas Ojasaar. Lisaks üllatas veel esinemisega ka juhendajatest kokku pandud rühm, kes esitas Mtti Agu “Kedrates”. Ette kanti Tallinna Ülikooli tudengite Reti Ann Niimanni ja Karmen Kinga töö “Mait Agu väljakulavastused tantsupidudel” ning Rünno Tammela ja Elor-Tõnuri Leesi “Eesti põhisammude kasutus ja arendus Mait Agu loomingus”. Kuna tudengid ise pidi samal ajal astuma üles Estonia laval esitasid nende töid Rahvatantsujuhtide kooli kursuslased Ketlin ja Britta. Aitäh kõigile esinejatele ja juhendajatel. Suur tänu ka Maie Paule, kes kogu selle õhtu korraldas.

Juba 30. aprillil toimus aga teemaõhtu Pärnus, spa ja konverentsihotellis Strand. Üles astusid Rahvatantsuansambel Kajakas erinevad rühmad, Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi 8.-10. kl segarühm, Tuurit-tuurit, Pärnu õpetajate naisrühm, naisrühm Ülejala, rahvatantsurühm Hallid sõnnid, Sindi seltsimaja Omasoodu ja Tantsutrupp Lancy. Tantse tuli esitusele Põhjamaast kuni Kankaanini, vahele mälestuskilde erinevatelt Mait Agu õpilastelt ja tema pojalt Märdilt. Oma ettekanded tegid ka Tallinna Ülikooli tudengid ja Tantsupeomuuseum. Kohal oli ka Tantsupeomuuseumi näitus Kaleidoskoopiline Mait Agu. Täname kõiki esinejaid meeleoluka õhtu eest ja suur tänu korraldajatele: Tiiu Haljaste, Clelia Madi, Eneli Rüütli, Jekaterina Eensalu ja Märt Agu. Pärnus toimunud teemaõhtust on valminud ka video, mida saab vaadata siit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga