ERRSi nädala infokillud

Teisipäeval kogunes Kullaterade juhatus, et arutada oma suvise väljasõidu plaane. Sellel suvel plaanitakse külastada Ullo Toomi sünnikodu Raplamaal. Ullo Toomi sünnist möödub käesoleval aastal 120 aastat.

Viimases tantsuspetsialisti kutse spetsialiseerumisega eesti rahvatantsule taotlusvoorus laekunud portfooliod on hindamiskomisjonil läbi vaadatud ja järgmisel nädalal toimuvad vestlusvoorud. Õige pea on oodata uusi kutsetunnistusega tantsuõpetajaid.

Täna koguneb Rakveres neljanda Meeste Tantsupeo “4 Venda” lavastusgrupp, et arutada jooniseid ja käia staadionitel.

Veel toimub täna Mait Agu teemaõhtu Orissaare Kultuurimajas. Esinevad erinevad kollektiivid, näha saab Tantsupeomuuseumi näitust “Kaleidoskoopiline Mati Agu” ja kuulda saab ettekandeid “Mait Agu väljakulavastused tantsupidudel”, “Eesti põhisammude kasutus ja arendus Mait Agu loomingus” ja “Kaleidoskoopiline Mait Agu”. Teemaõhtu üks korraldaja Mall Noormets rääkis sündmusest ka Kadi raadios, saadet saab järgi kuulata siit, vestlus Mall Noormetsaga algab 26:18.

Saabuval suvel on toimumas lausa kaks pikemat koolitust. 26.-29 juulil toimub Luua Metsanduskoolis Rahvatantsujuhtide suvekursus (registreerimine avatud), mis on seekord suunatud täiskasvanud rühmade juhendajatele. 15.-17. augustil toimub tantsupeo II seminar ja koolitus “Õpetajalt õpetajale”, mis on suunatud laste ja noorte kollektiivide juhendajatele. Selle koolituse info on läbi laulu- ja tantsupeo registri saadetud kõigile peole registreeritud juhendajatele.

Tuletame meelde, et rahvusvahelise tantsupäeva videoid Savikoja venelasest ootame kuni 8. maini, et siis usinalt neid läbi vaatama hakata.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga