Rahvatantsujuhtide kooli lõpetas 22 tantsujuhti

Möödunud laupäeval sai rahvatantsumaastik juurde 22 uut diplomeeritud tantsujuhti. Lõpetas rahvatantsujuhtide kooli järjekordne lend. kahe aasta asemel õppisid seekordsed lõpetajad veidi pikemalt, sest vahepeal ei lubanud kuri viirus kokku tulla. Teooriat õpiti siis videovahendusel, kuid lõpuks on tantsimine siiski väga praktiline tegevus mis nõuab ka praktilisi tunde.

Foto: Anneli Ülemaantee

Viimased teadmised saadi veel vahetult enne kooli lõpetamist kui reedel käidi Kihnu muuseumis ja kohtuti Veera Leasega, kes rääkis Kihnu tantsudest ja tantsimisest ning ühtteist sai proovitud ka praktikas.

Foto: Anneli Ülemaantee

Laupäev algas piduliku aktusega, kus lõpetajaid said kätte oma tunnistused. Seejärel said nad üles astuda tantsudega, millega lähevad juba õige pea Jõgevale Naiste Tantsupeole ja päeva lõpuks sai jalga keerutada Kihnu valla sünnipäevapeol. Seal sai kõik eelmisel päeval õpitud teooria praktikasse pandud.

Foto: Margarita Kask

Järgmine rahvatantsujuhtide kool alustab juba sügisel. Kuna on kuulda olnud, et on soovijaid, kes ei jõudnud õigeks ajaks esitada avaldust, siis on registreerimise aega pikendatud kuni 29. maini. Kui nüüd läks hammas verel, siis jõuab veel avalduse teha. Täpsem info uue kooli kohta asub siin.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga