Nädala infokillud 23/2022

Lõppev nädal on läinud peamiselt jooksvate teemadega tegeledes ja erinevate projektide lõpusirgele lükkamisega. Üks suurem projekt on eesti rahvatantsu oskussõnastiku V täiendatud ja parandatud trüki välja andmine. Teeme seda koostöös Eesti Rahvakultuuri Keskusega. Üks etapp sellest hakkab saama vaikselt lõpusirgele. Raamat on juba esmases küljendamises. Aga seekord on meil oskussõnavaraga suuremad plaanid ja soov on, et see saaks kättesaadavaks ka Eesti Keele Instituudi sõnaveebis. Selleks osalesime möödunud ja lõppeval nädalala EKI korraldatud infopäeval ja koolitusel, kus saime uut infot ja uusi teadmisi sõnaveebi kohta ja kuidas sinna kirjeid teha ja mida selle juures silmas pidada. Varsti tekib võimalus hakata uusi teadmisi praktikas rakendama kui jõuame sõnastiku suure sisestamistööni.

Kuna levivad kuuldused, et mõned soovijad ei jõudnud ennast õigel ajal registreerida rahvatantsujuhtide kooli uuele sügisel algavale kursusele, siis on registreerimist pikendatud 29. maini. Veel jõuab registreerida. Täpsema info leiad siit.

Eesootav suvi on täis erinevaid tantsupidusid ja festivale. Laupäeval toimuvad Harjumaa põlvkondade pidu, Läänemaa tantsupidu „Kohtumisrtõõm“ ja Raplamaa laulu- ja tantsupidu “Jutud jõe ääres”, pühapäeval jõuavad vaatajate ette IV Kagu-Eesti tantsupidu, Pärnumaa tantsupidu “Ükskord algab aega…” ja Harjumaa laste laulu- ja tantsupäev. Ja see on alles algus. Rohkem sündmusi leiad meie kodulehe kalendrist. Kui soovid, et ka Sinu sündmus seal kirjas oleks kirjuta errs@errs.ee.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga