“Külavahe folgi” etendused sel nädalavahetusel Tallinnas

17. ja 18. septembril toimuvad Eesti Tantsuagentuuri teatrisaalis tantsualavastuse “Külavahe folk” etendused.

Laupäeval kell 19.00 ja pühapäeval kell 14.00 ja 18.00 ootab tantsuansambel Lee huvilisi osa saama Mait Agu loomingul põhinevast tantsulavastusest “Külavahe folk”. Pileteid etendusele saab osta Fientast: https://fienta.com/et/s/kulavahe-folk. Täispilet 14 eurot, grupisoodustus alates viiest inimesest 8 eurot pilet.

Viru Folkshow taassünnib tantsuansambli Lee käe all

1. oktoobril 2021 algas Mait Agu juubeliaasta, mille eesmärgiks on tõsta fookusesse Agu looming ja pärand. Tantsuansambel Lee toob 2022. aasta kevadel uues kuues lavale kunagise fenomenaalse Viru folkshow, et tähistada meid tugevalt mõjutanud tantsujuhi 70. sünniaastapäeva. Tuntud ja armastatud tantsud said uuesti tervikuks põimitud “Külavahe folk” esietendusel 8. mail 2022 Eesti Tantsuagentuuri teatrisaalis.

Periood 1983-1992, mil toimusid regulaarsed Viru Folkshow etendused, oli Mait Agu rahvusliku temaatikaga tantsuloomingus väga viljakas, mis oma eriilmelisusega tõi autoriloomingusse nn külavahetantsude stiili (Heino Aassalu stiilimääratlus).

Kunagise Tallinna Puhkeparkide Direktsiooni alla kuulunud kunstikollektiiv Peiar loodi 1983. aastal eesmärgiga tutvustada turistidele eesti rahvakultuuri nn show-vormis. Kuna etenduse kohaks oli tolleaegse Viru hotelli varietee, nimetati ka etenduvat programmi Viru folkshow‘ks. Etenduste kunstiline juht oli Mait Agu, muusikajuht Jaan Sommer. Show-programmis esinesid professionaalsed muusikud ja lauljad ning enamuses eriharidusega tantsijad.

Koreograafia: Mait Agu, Maido Saar, Maria Uppin-Sarv
Lavastus: Maria Uppin-Sarv
Laval tantsuansambel Lee noorema ja vanema segarühma tantsijad:
Gerda Sepp, Hedvig Kaing, Helena Zvorovski, Karin Leetsar, Liis Maria Kaabel, Maia Emilia Simmer, Maria Kivari, Mariliis Tõitoja, Silvia Metsallik, Carl-Hillar Stankevitš, Egert Hõim, Erik Taklai, Mairo Hirmo, Mikael Tüür, Priit Sirel, Tanel Ottis, Rait Fels, Siim Praats
Tehniline teostus: Eesti Tantsuagentuuri meeskond
Produktsioon: Eesti Tantsuagentuur
Täname: Eesti Kultuurkapital, Angela Arraste ja Tantsupeomuuseum, Egil Toppi, Enn Meiesaar, Aavo Moldau, Ele Kõlar, Mare Väljataga, Merle Silla, Linda Pihu, Kaja Uppin, Erika Põlendik, tantsuansambel Sõprus, TLÜ koreograafia õppekava, Reti Ann Niimann, Tallinna Balletikool

Sügisel sõidab lavastus TantsuMENÜÜ raames tuurile rahva- ja kultuurimajadesse üle Eesti. TantsuMENÜÜ tantsuetenduste eesmärgiks on tuua kaasaegne tants uue publikuni väljaspool harjumuspäraseid tantsulavasid.

Lisainfo: https://tantsuagentuur.ee/tantsulavastused/#tantsumenuu
Toetajad: Eesti Kultuurkapital, Pakenditööstus

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga