21. jaanuaril toimub Paides uute tantsude konkurss

Laupäeval, 21. jaanuaril kell 15 toimub Paide Muusika- ja Teatrimajas uute tantsude konkurss, mille eesmärgiks on saada uut, eesti rahvatantsust lähtuvat repertuaari erinevatele rühmaliikidele.

Seekordne konkurss on korraldatud mõeldes Ullo Toomile, kelle sünnist möödus sügisel 120 aastat. Konkursi eelvooru esitasid koreograafid 98 tantsu, millest žürii valis lõppkontserdile 35 tantsu. Avalikul kontserdil tantsivad edasipääsenud tantse rühmad Harjumaalt, Jõgevamaalt, Järvamaalt, Läänemaalt, Lääne-Virumaalt, Pärnumaalt, Põlvamaalt, Raplamaalt, Tallinnast, Tartumaalt ja Viljandimaalt.

Kell 15 algava kontserdi esimeses osas esitletakse publikule ja žüriile lastetantse, teises ja kolmandas osas aga lihtsamaid ja keerulisemaid täiskasvanute rühmadele mõeldud koreograafiaid. Lisaks on enne kontserti ja selle vaheaegadel võimalik tutvuda tantsupeomuuseumi näitusega tantsutaat Ullo Toomist.

Parimate tantsude autoritele on kultuurkapital pannud välja rahalised preemiad. Kontsert on publikule tasuta.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga