Rahvakultuuri elutööpreemia pälvis Maie Orav

Kolmapäeval anti Viimsi Artiumis üle kultuurkapitali 2022. aasta pea- ja elutööpreemiad ning rahvakultuuri sihtkapitali aastapreemiad. Üks elutööpreemia laureaatidest on pikaaegne rahvatantsujuht Maie Orav.

Maie Orav on teenekas rahvatantsujuht ja tantsupedagoog, tantsupeo üldjuht ning meeste tantsupeo mõtte algataja.

Rahvamuusikute hulgas pälvis tunnustust Ants Taul, kellele omistati rahvakultuuri valdkonna peapreemia Eesti torupillitraditsiooni taastamise ja edendamise eest.

Rahvakultuuri sihtkapitali aastapreemiad pälvisid teiste hulgas III naistetantsupeo pealavastaja Ave Anslan ning folklooriklubi Maatasa, kelle puhul toodi pärimusmuusika populariseerimist ning Tartu Folk-Offi edukat ja meeleolukat eestvedamist.

„Eesti kultuur ja riik püsib tugevatel kultuuriinimestel ning kehakultuuri eestvedajatel. Lisaks sellele, et töötame iga päev väärikama ja õiglasema kultuuri- ja spordiinimeste tasustamise nimel, on oluline tublisid tegijaid avalikult esile tõsta ning tunnustada. Läbi Kultuurkapitali tunnustame meie kultuuri ja kehakultuuri panustavaid säravaid eestvedajaid,“ sõnas kultuuriminister Piret Hartman.

Kõigi kultuurkapitali aastapreemiate saajatega on võimalik tutvuda siin.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga