Valmis Ullo Toomi treeningsüsteemi tutvustav õppematerjal

Rahvatantsujuhtide suvekursusel tutvustas Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi juhatuse liige Mall Paulus äsjavalminud õppematerjali “Tantsutaadi treeningsüsteem”.

Raamatusse on kogutud kokku 38 erinevate variatsioonidega harjutust rahvatantsu treeningtunni rikastamiseks, mis on Toomi poolt 1960. aastatel välja töötatud eesmärgiga arendada tantsijaid esitamaks Eesti rahvatantsu lavareeglitele vastavalt, pöörates seejuures tähelepanu ettekandmise kunstile, silmailule ja väljendusoskusele.

Raamatuga kaasasoleval mälupulgal on vastavate harjutuste saateks spetsiaalselt loodud treeningmuusika. Samuti leiab sellelt treeningharjutuste näidisvideod, mille on oma õppetöö käigus salvestanud rahvatantsujuhtide kooli 2022. aastal alustanud lend Mall Pauluse juhendamisel.

Raamatu toimetaja, Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi direktori Karel Johannes Vähi sõnul leiab raamatust kasulikku materjali nii alustav kui ka kogemustega juhendaja: “Ullo Toomi koostatud juhised treeningtunni ülesehituse, läbiviimise põhimõtete ja tantsujuhi eetika kohta on hoolimata ajastule iseloomulikust kõnepruugist oma põhimõtetes endiselt heaks meeldetuletuseks paljudele tänastele ning vajalikuks teejuhiks tulevastele tantsujuhtidele.”

Materjali on võimalik osta e-poest ja Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi kontorist kohapealt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga