Infokillud 37/2023

Kolmapäeval osales Karel Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil, kus kuulutati välja Ullo Toomi mälestusmärgi ideekavandi konkurss. Konkursi eesmärk on rajada kunstiteos, mis on ruumiliselt, kunstiliselt ja kontseptuaalselt kõrgetasemeline rahvatantsule pühendatud maamärk Kalevi staadionil. Hea meel on tõdeda, et Karel esindab meie seltsi ka konkursi žüriis. Täpsemate konkursitingimustega on võimalik tutvuda riigihangete registris. Maamärgi orienteeruv maksumus on 180 000 eurot ning see peaks valmima 2025. aasta tantsupeoks.

Neljapäeval tähistasime tantsutaat Ullo Toomi 121. sünniaastapäeva. Hommikul külastasime Metsakalmistut, kus süütasime küünlad nii Toomi kui teiste meie valdkonda oma jalajälje jätnud suurkujude kalmudel. Seejärel suundusime Oru tänavale tantsutaadi kodumaja juurde, et kuulata tema kauaaegse õpilase Ilma Adamson mälestusi. Päeva kõige pidulikum hetk toimus Tallinna raekoja saalis, kus sel aastal anti üle Ullo Toomi stipendium Viljandimaa legendaarsele tantsuõpetajale Maie Tammemäele.

Õhtu lõppes Tornide väljakul suure ühistantsimisega, kuhu kogunes pea 500 tantsijat. Ühistantsimist vedasid eest Mall Paulus ja folklooriklubi Maatasa muusikud. Tantsutaati tutvustava näitusega oli taas kohal ka tantsupeomuuseum. Päeva pildigaleriiga saab tutvuda meie Facebooki lehel. Ühistantsimist toetasid kultuurkapital ja Tallinna linn.

Reede hommikul toimus juhatuse ja kontori ühine koosolek, kus oli arutluse all teema, kuidas läbi (mentor)koolituste viia kollektiivijuhtidena veelgi paremaid teadmisi. Uut koolitussüsteemi loodame tutvustada juba oktoobris.

Tänasesse päeva mahtus veel ka kultuuriministeeriumi infotund rahvakultuuri keskseltsidele, kus rahvakultuurinõunik Eino Pedanik selgitas, et regionaalse toetusmeetme kaotamise põhjus peitub soovis suurendada selle arvelt keskseltside tegevustoetust. Seeläbi suureneb omakorda kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapitali eelarve aastas 120 000 eurot. 2023. aastal oli vastav eelarve ca 2,5 miljonit eurot.

Lõpetuseks aga tuletame meelde, et kuni oktoobri alguseni ootame kõiki märkama ja tunnustama, ehk ootame kandidaate aastapreemiatele – LOKULAUDADELE.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga