Nädala infokillud 47/2023

Möödunud laupäeval toimus Tallinna Tehnikaülikoolis Salme ja Ott Valgemäele pühendatud gümnaasiumirühmade võistutantsimine, kus üheks žüriiliikmeks oli David. Sündmust korraldas Tallinna Tehnikaülikooli rahvatantsuansambel Kuljus, millega nad ühtlasi alustasid oma 75. tegutsemisaasta tähistamist. Võistutantsima asus 5 tantsurühma, kes paistsid kõik silma iseloomuliku omapära ja tantsuoskusega. Näha oli noorte julgust, energilisust ja tahet tantsida. Seekord tantsis võidule end Hugo Treffneri Gümnaasiumi tantsuansambel Tantsutallad Uve Saare juhendamisel. Palju õnne!

Esmaspäeval oli taaskord kultuurkapitalile taotluste esitamise tähtaeg, sedapuhku läks meie poolt teele 9 taotlust. Nüüd pöidlad pihku ning jõudu ja jaksu taotluste läbivaatajatele.

Teisipäeval esitasime taotluse rahvakultuuri keskusele, taotlemaks järgmise aasta tegevustoetust rahvakultuuri valdkonna partnerorganisatsioonide toetamise meetmest.

Juba mõnda aega on Erika käte läbi aina enam Eesti rahvatantsu oskussõnastiku termineid jõudnud kõigile kättesaadavaks Sõnaveebi. Täna koguneb Vilmsi maja saalis väike toimekas seltskond, kes arutab läbi veel mõned murekohad, et aasta lõpuks enamus termineid sisestatud saaks.

Homme on üks äärmiselt kultuurne päev, toimumas on jälle mitmed erinevad rahvatantsu ja -muusika sündmused. Tartus Vanemuise kontserdimajas on rahvatantsuansamblite liidu galakontsert. Kellel on huvi, aga pole veel piletit, siis mõned kohad on veel Piletimaailmas saadaval. Viimsi Huvikeskuses tähistab oma 40. sünnipäeva rahvamuusikaansambel Pirita, sama vanaks saab ka Kabujalake, kes peavad pidu Kuusalu rahvamajas. Pärnus Nooruse majas toimub rahvapärimuslike sugemetega rahvusvaheline kadripäeva kontsert, kus tantsivad rahvuskultuuriselts Kirmas ja ansamble Velreiz.

ERRS-i aasta tähtsaim päev saabub aga juba järgmise nädala laupäeval, kui Kohtla-Järvel tähistame oma 35. sünnipäeva ja anname ülle 2023. aasta lokulauad. Piletid müügis Piletilevis.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga