Laupäeval antakse üle rahvatantsu ja -muusika aastapreemiad

Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts (ERRS) tähistab laupäeval oma 35. juubelit ning annab üle valdkondlikud aastapreemiad möödunud hooajal silma paistnud tegijatele ja sündmustele.

Laupäeval Kohtla-Järve kultuurikeskuses kell 19.00 algavas lavastuses vaadatakse tagasi ERRS-i algusaegadele, esimestele tantsusammudele ja poognatõmmetele ning tunnustatakse lokulaudadega rahvatantsu ja rahvamuusika maastikul olulise panuse andnud inimesi.

Aastapreemiatele on nomineeritud sel aastal 57 kandidaati, kellest 15-le annab ERRS lavastuse käigus üle lokulauad. Aasta tantsujuhi, rahvamuusiku, looja ning pikaaegselt valdkonda panustanud inimeste tegemisi tunnustatamiseks on kultuurkapital pannud välja rahalised preemiad.

„Lavastuse idee kuldkala püüdmisest ja rahu toomisest Eesti maa peale kannab endas soovi väärtustada tantsu- ja rahvamuusikaõpetajate südamega tehtavat tööd,“ rääkis eesootavast õhtust Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi direktor Karel Johannes Vähi. „Tegelikult aga saame aimu sellest, kuidas ERRS üldse alguse sai, milline nägi välja asutamiskoosolek – kuidas sündis organisatsioon, mis tänasel päeval seisab selle eest, et meie traditsioonid oleksid aegadeüleselt hoitud.“

„ERRS 35 – lööme lokku“ idee autor ja lavastaja on Jaune Kimmel ning etenduses astuvad üles tantsijad Tarvanpää seltsist ning muusikud ansamblist Ööuige. Piletid on müügil Piletilevis.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga