Nädala infokillud 3/2024

Esmaspäeval osalesid Karel ja David rahvakultuuri keskuse õppepäevadel, kus tutvustasime rahvakultuuri spetsialistidele ERRS-i uuenenud koolituskeskuse tööpõhimõtteid.

Sel nädalal on jätkunud ettevalmistused sajandi suurimaks rahvatantsijate galakontserdiks “90 ringi – üheksa kümnendit esimesest tantsupeost”. Kontserdil astuvad üles rühmad, kes soovivad 2025. aasta tantsupeol osaleda valiksegarühmade liigis. Piletid on müügil Piletilevis.

Täna kohtusid Karel ja Kadri kontoris Jorma Sarvega, et panna paika tegevuskava ERRS-i uue arengukava loomiseks. Arengukava koostamisse ootame osalema kõiki liikmeid ja juhendajaid üle kogu Eesti. Selleks korraldame kohtumisi Eesti erinevais paigus. Täpsem info peagi tulekul!

Veel on avatud registreerumine jaanuarikuu koolitustele, mis leiavad aset juba 26. ja 27. jaanuaril Tallinnas. Täpsem info meie kodulehel.

Aastavahetus on ikka see aeg, kui vaadatakse tagasi möödunud aastale ja tänatakse ning tunnustatakse inimesi, kelle teod on silma paistnud. Meil on rõõm, et märgatud on ka rahvakultuuri valdkonna tegijaid:
Saaremaal nimetati kultuuripärliks lõõtsamuusikaentusiast Tõnu Eermann.
Võrumaal pälvis elutööpreemia rahvakultuuri ja -tantsu traditsioonide hoidja ja edasikandja Maie Pau, tunnustuspreemiad said Lõuna-Eesti memme-taadi rahvapeo „Metsast merele“ rahvapillide särav üldjuht Erja Arop ja rahvapillilaagrite särav eestvedaja Kadri Giannakaina Laube.
Viljandimaa kultuuripärliks sai tantsuõpetaja ja maakonna tantsupidude lavastaja Ave Alvre, aasta teo vääriliseks tunnustati rahvatantsukontserdi “Tantsulugu kannab värve” lavastusmeeskond Vaike Rajaste, Reelika Poroson, Birgit Vallas, Tiia Kadalipp, Kristi Pajuste ja Anu Mikkor ning korraldustugi Anneli Kundla ja Leana Liivson.
Harjumaa teenetemärgi sai tantsuhuvi ärgitaja, koreograaf ja rahvatantsujuht, XIII noorte tantsupeo „Sillad“ idee autor ja pealavastaja Agne Kurrikoff-Herman. Harjumaa kultuuripärliks on Riin Kivinurm. Palju õnne kõigile tunnustuse pälvinuile!