IV naiste tantsupidu toimub 2027. aastal

Naiste tantsupeo lavastustoimkond on teel järgmise peo poole – IV Eesti naiste tantsupidu toimub 13. juunil 2027. aastal.

Möödunud aasta detsembri alguses sai lavastustoimkond kokku ideekorje laagris ning kohtus taas jaanuaris loomelaagris. Kokkusaamiste tulemusel said lisaks naiste tantsupeo olulistele küsimustele paika ka kaks tähtsat kuupäeva. Järgmine Eesti naiste tantsupidu toimub traditsiooniliselt juunikuus – sedapuhku 13. juunil 2027. Et peol saaks näha kauneid tantsunumbreid, sealhulgas uusloomingut, leiab 9. novembril 2024 aset uute naistetantsude konkurss. Oodatud on naiste, neidude, vanaemade ja tüdrukute (2.- 4.klass) tantsud.

Naiste tantsupeo üks eestvedajatest, Marika Järvet sõnas, et äsja lõppenud laagrites oli suur rõõm taaskohtuda armsaks saanud segakonnaga, kellega alustada liikumist peo poole: „Saime kinnitust, et oleme valmis ning elevil seda rännakut ette võtma. Esimene suurem sündmus toimub juba sügisel – selleks on uute naistetantsude konkurss. Sinna ootame lisaks naistetantsudele ka neidude, vanaemade, tüdrukute ja soolotantse. Kindlat teemat me tantsuautoritele ette ei anna. Tantse võib juba nüüd looma hakata, täpsema info edastame õige pea.“

Naiste tantsupidusid on folklooriselts Jõgevahe Pere eestvedamisel peetud 2011. aastast alates. Esimene pidu kandis pealkirja “NaiseLugu” (2011), teine “MeheLugu” (2016) ning mõlemal korral oli pealavastajaks Ülo Luht. 2022. aaastal toimunud III peo teemaga “PereLugu” lavastas Ave Anslan.