Nädala infokillud 9/2024

Kutseandjatel on kohustus iga-aastaselt anda aru kutsekojale, mida on tehtud, kui palju aasta jooksul kutseid on antud. 2023. aasta aruanne on juba ammu tehtud ja nüüd tuli ka kutsekojalt tagasiside, et aruanne on heaks kiidetud. Möödunud aastal andsime tantsuspetsialisti kutse spetsialiseerumisega eesti rahvatantsule kokku 33 inimesele.

Neljapäeval oli rahvamuusika loomekorje lugude esitamise tähtaeg. Meil on rõõm teatada, et laekus 40 tööd.

Reede hommik möödus Erikal kutsekojas, kus toimus viimane tantsuspetsialisti kutse kutsestandardi uuendamise koosolek. Koostatud kutsestandard läheb kinnitamisele kultuuri kutsenõukogu järgmisele koosolekule.

Täna kuulutasime välja uue taotlusvooru tantsuspetsialisti kutse spetsialiseerumisega eesti rahvatantsule taotlemiseks. Dokumentide esitamise tähtaeg on 04.04.2024. Täpsem info meie kodulehel.

Juba homme toimub meie esimene arengukava kohtumine. Avapaugu anname Pärnus Nooruse majas. Usume, et tuleb väga sisukas hommikupoolik. Kes nüüd veel märkab, et soovib liituda, siis olete oodatud.

22. veebruaril jagas oma tunnustusi kultuurkapitali Raplamaa ekspertgrupp. Aastapreemia pälvisid muusikastuudio rajaja ja rahvamuusika arendaja Heli Kendra, lõõtsameister Leho Laaser ja kultuuritöö korraldaja Ene Klaus. Raplamaa Kultuuripärli pälvis Kohila gümnaasiumi kehalise kasvatuse ja tantsuõpetaja Ulvi Mägi. Palju õnne tunnustuse pälvinuile!