Nädala infokillud 21/2024

Esmaspäeval oli kultuurkapitali taotlusvooru tähtaeg. Esitasime kahe projekti jaoks rahastustaotluse ning palusime juubelitoetust neljale väärikale juubilarile.

Kolmapäeval osales David Tallinna vanalinna päevade korralduskoosolekul, kus tehti viimased kokkulepped seoses tuleva festivali teostusega ja said paika viimased lahendused seoses Pärimusküla teostusega.

Neljapäeval sai David kokku vanalinnas Tornide väljakul Pärimusküla ala dekoreerijatega, kellega peeti viimaseid plaane, kuidas ala kujundada. Täna said paika viimased muudatused esinejate kavas.

Neljapäeval osales Karel laulu- ja tantsupeo sihtasutuses uue rahvakultuuri andmebaasi loomise koosolekul.

Täna toimus korraline juhatuse koosolek. Seekord olid lisaks veel toimetavale juhatusele koosolekule palutud ka uue juhatuse liikmed, et alustada nende kurssisviimist toimuvaga. Jorma Sarve eestvedamisel on valminud ERRS-i uue arengukava kondikava, millega tööd jätkata.

Juhatus kinnitas ka uued seltsi liikmed: Kristel Maruste ja Birgit Mihhailov. Tere tulemast meie perre!

Nii hindamis- kui ka kutsekomisjon on oma töö teinud ja võime rõõmustada, et sel kevadel anname välja 16 tantsuspetsialisti kutset spetsialiseerumisega eesti rahvatantsule.

Anname teada, et veel on jäänud viimased 10 kohta rahvatantsujuhtide suvekursusele, mis toimub 30. juulist 2. augustini Meriküla spordi- ja õppekeskuses Harjumaal.

Eesootavad sündmused:
Laupäeval toimuvad Järvamaa ja Läänemaa tantsupeod, lisaks veel Nõmme kultuuurikeskuse rahvatantsurühmade kevadkontsert “Võlumets”. V Kagu-Eesti tantsupidu toimub lausa kahel päeval, nii laupäeval kui pühapäeval. Lisaks toimub pühapäeval veel Tallinna võimlemispidu ja rahvatantsuansambli Kajakas kevadkontsert “Ühes lendame!”.