Tallinna vanalinna päevade pärimusküla pakatab rahvakultuurist

Tallinna vanalinna päevad tulevad suurelt, nagu ikka. Festival toimub 7.–9. juunil Tallinna ajaloolisesse südamesse loodud “loovuskaitsealal”. Oodata on ligi 300 haaravat sündmust nii lastele, vanematele kui ka lemmikloomadele. Noorusliku festivali käigus saab tasuta kuulata näiteks villemdrillemit, osaleda grafiti töötoas ja räppida Vanalinna slämmil. Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts kureerib festivalil pärimusküla.

Kolme päeva jooksul saab Tornide väljakul ja selle ümbruses kuulata rahvamuusikuid, vaadata rahvatantsijaid, teha käsitööd, saada rahvarõivanõu ning lüüa kaasa töötubades.

PÄRIMUSKÜLA PROGRAMM:

Reede, 7. juuni:
12.00-18.00 Käsitööliste töötoad ning rahvarõiva nõuandekojad. Käsitöölistena toimetavad pärimuskülas Lembe-Maria Sihvre, Peeter Sihvre, Margit Pensa, Kaire-Maali Lõhmus, Natalia Karu, Klubi Raudrohi. Töötubades meisterdatakse Rõõmupalle ja punutud paelu, karjalapse mänguasju, rookroone, liivakaarte, paelu, nööre, vilepille, rätinukke, tutvutakse teemaga taimest lõngani – lina ja kanep ning tikitakse.

MURULAVAL ja PIKNIKUALAL
13.00  Meelika Hainsoo ja laulumängud – avatud töötuba murulaval

PÄRIMUSKÜLA PEALAVAL
14.30  Kuusalu rahvamuusika ansambel
15.00  Lasnamäe Gümnaasiumi rahvatantsijad
15.30  Rahvarõivaste tuulutamine
16.00  Ukraina laulu- ja tantsugrupp “Volya”
16.30  Rahvarõivaste tuulutamine
17.30  Rahvatantsuansambel Tuisuline lasterühmad
18.00  TLÜ BFM Koreograafia tudengid

Laupäev, 8. juuni:
12.00-19.00 Käsitööliste töötoad ning rahvarõiva nõuandekojad. Käsitöölistena toimetavad pärimuskülas Margit Pensa, Kaire-Maali Lõhmus, Tiiu Jalakas, Inna Kryachkova, Daniel Rahuvarm, Aet Reha ja Katana Naarits, Viljo Naarits, Klubi Raudrohi. Töötubades meisterdatakse Rõõmupalle ja punutud paelu, karjalapse mänguasju, rookroone, liivakaarte, vilepille, rätinukke, tutvutakse teemaga taimest lõngani – lina ja kanep ning vilditakse ja tikitakse.

MURULAVAL JA PIKNIKUALAL
12.00  Lauri Õunapuu peolaua laulud – avatud töötuba murulaval
16.00 Kägärä tantsurühm
16.30  Raabiku naisrühm

PÄRIMUSKÜLA PEALAVAL
13.00  Rahvakunstiselts Leigarid pärimusrännak
14.00  Leesikad ja Leedu rahvatantsijad
14.45  Sõsaro
15.00  Arhailised Mehed
15.15  Zurba
15.30  Tantsuansambel Sõprus
16.30  Rahvatantsuansambel Tuisuline
17.00  Folklooriliikumise aastaauhinnad
18.00  Tallinna Ülikooli rahvatantsuansambel Soveldaja
19.15-22.00  Soveldaja x Leigarid tantsuklubi

Pühapäev, 9. juuni:
12.00-17.30 Käsitööliste töötoad ning rahvarõiva nõuandekojad. Käsitöölistena toimetavad pärimuskülas Tiiu Jalakas, Inna Kryachkova, Daniel Rahuvarm, Aet Reha ja Katana Naarits, Viljo Naarits, Klubi Raudrohi. Töötubades meisterdatakse Rõõmupalle ja punutud paelu, karjalapse mänguasju, liivakaarte, vilepille, rätinukke ning vilditakse ja tikitakse.

PÄRIMUSKÜLA PEALAVAL
11:00  Rahvamuusikute juunijämm ja Krista Sildoja
13.00  Rahvakunstiselts Leigarid pärimusrännak
14.00  KannelNäpud
14.30  Paide Hammerbecki Põhikooli rahvatantsijad vanuses 15-18
15.00  Paunvere Maalid
15:30  Kapell Sirili
16.00  Tantsuansambel Lee
16.30-17.30  Eesti tantsuagentuuri rahvatantsu neidude ja naisrühm

Foto autor: Kristi Kadakas