Nädala infokillud 36/2024

Kolm tegusat suvekuud on seljataha jäänud. Kuigi infokillud olid puhkusel, käis töö hooga edasi. Korraldasime kohtumisi ja toimetasime ERRS-i uue arengukava loomisega. Arengukava eesmärgiks on kaardistada valdkonna kitsaskohti ning sillutada teed nende lahendamisele. Esialgseid mõtteid on Karel tutvustanud juba nii rahvatantsujuhtide suvekursusel, tantsupeo seminaril kui ka Kullaterade klubi kohtumisel. Sügisel kooskõlastame plaane veel ka teiste riigiasutustega, sh kultuuriministeeriumi, rahvakultuuri keskuse ning laulu- ja tantsupeo sihtasutusega.

71. korda toimunud tantsujuhtide suvekursus, mis koostöös rahvakultuuri keskusega toob üle Eesti tantsujuhte kokku ennast täiendama, kogemusi ja muljeid vahetama, on taas ajalooks saanud. Seda ikka selleks, et aasta pärast jälle kohtuda!

Meie e-pood on saanud suve jooksul täiendust õpetajat abistavate materjalide näol. Ilma Adamsoni juubeli puhul said juba juunis e-poodi üles kõik tema “Süda on tantsule valla” raamatus ilmunud tantsukirjeldused, hetkel käivad veel tööd Kristjan Toropi ning Niina ja Alfred Raadiku tantsudega. Veel on lisandunud e-poodi Anu Söödi raamatuid ja uue trüki saanud „Vanad seltskonnatantsud“.

Sellel nädalal avaldasime oma plaanid seoses uue hooaja koolitustega. Enne tantsupeo ettetantsimiste virvarri sukeldumist on paras aeg leida endale veel meelepärased õpiamspud. Tutvu võimalustega koolituskeskuse teemalehel!

Olulised kuupäevad, millele tähelepanu pöörata:

Järgmise nädala esmaspäeval, 9. septembril on kutse taotlemise tähtaeg. Täpsem info meie kodulehel.
Reedel, 13. septembril ootame teid kõiki Vabaduse väljakule, et tähistada ühistantsimisega Ullo Toomi sünniaastapäeva. Anna palun meile teada, kui oled tulemas. Täpsem info ja registreerumislink siin.

17. septembril antakse Tallinna Raekojas pidulikult üle järjekordne Toomi stipendium!

Kuni 30. septembrini saavad tantsuloojad esitada oma tantse uute tantsude konkursile. Ära jäta võimalust kasutamata, sest parimad tantsud saavad üles astuda ERRS-i aastapreemiate üleandmisel.
Lisaks on veel käimas ka märka ja tunnusta kampaania! Ootame kõikide ettepanekuid, kes on oma tegevusega möödunud hooajal silma paistnud ja võiksid sel aastal saada lokulauad. Ettepanekuid ootame kuni 1. oktoobrini.

ERRS tähistab oma 36. sünnipäeva uute tantsude konkursi lõppvooruga, kus antakse muuhulgas üle ka aastapreemiad – lokulauad 7. detsembril. Ootame kõiki huvilisi üle aastate taas Salme kultuurikeskusesse. Täpsem info tulekul!