Nädala infokillud 39/2024

Selle nädala jooksul jõudsid kutse taotlemise hindamiskomisjonid lõpuni saabunud portfooliote lugemisega ja järgmisest nädalast saame alustada vestlusvoorudega.

Eile algas ERRS-i koolituskeskuse alustava tantsuõpetaja koolitus “Vahetussammust kaugemale”. Koolitusprogrammis osaleb 22 alustavat tantsujuhti, kes aasta jooksul omandavad teadmisi eesti rahvatantsu põhiliikumiste, treeningtunni läbiviimise, muusika, pärimustantsu, tantsudidaktika, rahvarõivaste ja palju muu kohta. Õppurid kogunevad kord kuus neljapäeviti ja reedeti tantsusaalis, et õppida eri õppejõudude käe all tantsulisi teadmisi. Lisaks käiakse vaatlus -ja osaluspraktikatel rahvatantsurühmade juures ja tantsuklubides. 

Hea meel on tõdeda, et kultuurkapital toetas käesoleva aasta III jaotusvoorus ERRS-i projekte seoses uute tantsude konkursi korraldamise, aastapreemiate jagamise ning Toomi-nimelise stipendiumi üleandmisega kokku 24 200 euroga. Aitäh!

Täna toimuvad folkloorinõukogu poolt kokkukutsutud mõttetalgud Baltica folkloorifestivali tuleviku teemal. ERRS-i poolt aitab kaasa mõelda Karel.

Tuletame veel meelde, et kuni esmaspäeva lõpuni ootame kõigilt uute tantsude konkursile uusi tantse. Esmaspäev on ka viimane päev taotleda laulu- ja tantsupeo protsessis osalemiseks oma kollektiivile tegevustoetust ja esitada möödunud hooaja aruanne!

Teisipäeva õhtuni ootame ettepanekuid lokulaudade kandidaatide kohta. Kõik ettepanekud on väga oodatud!