Nädala infokillud 6/2023

Kui rahvusvahelise tantsupäeva tants sai ära otsutatud juba jaanuaris ja selleks sai Kiigadi-kaagadi, siis selle nädala algusest leiab meie kodukalt ka pdf formaadis tantsude kirjeldused. Lisaks on kodulehel olemas ka viide Leigarite tehtud õppevideodele. Märtsis lisandub ka helifail.

Selle nädalaga sai Eestimaale ring peale tehtud ja esimene ettetantsimiste ring on läbi saanud. Teine ring saab alguse juba märtsi alguses.

Tuletame meelde, et järgmise nädala lõpul toimuvad taaskord ERRSi õpiampsude koolitused, ootame kõiki registreeruma kuni 13. veebruarini.

Sellel nädalal said avalikuks nii presidenilt teenetemärgi saajad kui kultuurkapitali aasta preemiate laureaadid. Meil on siiralt hea meel, et on märgatud mitmeid meie valdkonda edendavaid inimesi. Valgetähe V klassi teenetmärgi pälvisid rahvatantsu edendaja Valdo Rebane, ERRSi esimees aastatel 1993-2002; rahvaluule ja- muusika teadlane Janika Oras, ERRSi rahvamuusikamentor; helirežissöör Külli Tüli, mitmekordne tantsupidude helirežissöör ja suurepärane koostööpartner Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsile; Pärnumaa rahvatantsuedenedaja Ella Killing ning kandlemängija ja -õpetaja Kristi Mühling.

Kultuurkapitali rahvakultuuri valdkonna elutööpreemia pälvis Maie Orav, teenekas rahvatantsujuht ja tantsupedagoog, tantsupeo üldjuht ning meeste tantsupeo mõtte algataja. Rahvakultuuri valdkonna peapreemia pälvis Ants Taul, Eesti torupillitraditsiooni taastamise ja edendamise eest. Rahvakultuuri sihtkapitali aastapreemiad pälvisid teiste hulgas III naistetantsupeo pealavastaja Ave Anslan ning folklooriklubi Maatasa, kelle puhul toodi pärimusmuusika populariseerimist ning Tartu Folk-Offi edukat ja meeleolukat eestvedamist.

Palju õnne kõigile pärjatutele!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga