Nädala infokillud 35/2023

Eelmisel nädalal teatas kultuuriministeerium soovist ära kaotada regionaalse kultuuritegevuse toetamise rahastus. Kolmapäeval kohtusid olukorra analüüsimiseks ERRS-i, kooriühingu ning laulu- ja tantsupeo SA esindajad. Tõdeti, et meede on äärmiselt vajalik ning niigi alarahastatud valdkonnast sellise ressursi kadumine mõjutab valdkonda negatiivselt, demotiveerivalt ning annab valdkonnas tegutsejaile sõnumi, et nende tegevust riiklikul tasandil väärtustatakse üksnes sõnades – tegusid jääb aina vähemaks. See omakorda pärsib nii rahvakultuuri arengut laiemalt kui ka kitsalt rahvatantsu ja koorilaulu mitmekesisust. Vastav avaldus tehti ka ministeeriumile.

Alates tänasest ootame ettepanekuid, keda võiks tunnustada 2023. aastal lokulaudadega. Kandidaate saab esitada kuni 1. oktoobrini (ka). Märka ja anna ka meile teada tunnustust väärivatest inimestest ja tegudest.

Täiendasime oma kodulehte valikuga rahvamuusika andmebaasidest, kust leiab nii rahvamuusika noote kui salvestusi.

Täienenud on ka meie e-poe valik. Lisaks suvel valminud Ullo Toomi treeningsüsteemi tutvustavale raamatule on lisandunud nii üksikuid tantse kui ka muid põnevaid raamatuid. Head uudistamist!

Toredat teadmistepäeva kõigile ja õpihimu kogu aastaks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga