Nädala infokillud 12/2024

Möödunud laupäeval toimus juba kolmas kohtumine sarjas Eesti Rahvatantsu ja rahvamuusika arengusuunad aastateks 2025-2030“. Seekord kuulasime mõtteid, ideid ja ettepanekuid Kohtla-Järve kultuurikeskuses. Järgmine ja ühtlasi viimane kohtumine toimub aga alles 6. aprillil ja siis saame kokku Tallinna muusika- ja balletikoolis.

Laupäeval toimus ka Eesti Folkloorinõukogu üldkoosolek, kus ERRS-i esindas juhatuse liige Kristiina.

Teisipäeval osalesid Karel ja David Eesti Rahvakultuuri Keskuse regionaalosakonna koosolekul, kus rääkisid, millist koostööd ootame maakondlikelt kultuurispetsialistidelt, et tantsujuhid ja rahvamuusikud just enda ootustele vastavaid koolitusi saaksid.

Neljapäeval sõitis Erika Pärnusse, et saata viimsele teekonnale oma esimene tantsuõpetaja Ilka Tomingas, kas lahkus meie seast 15. märtsil veidi rohkem kui kuu enne oma sajandat sünnipäeva. Meie sügav kaastunne kõigile lähedastele.

Neljapäeval toimus värskelt loodud väliseesti kollektiivide toetamise töörühma esimene koosolek. Kareli, Davidi, Malle ja Agne juhtimisel peeti plaani, kuidas rühmade olukorda kaardistada ning neile kultuuri hoidmisel Eestist väljaspool paremini toeks olla. Kui ka keegi meie liikmetest sooviks veel sellise töörühma töös osaleda ning anda oma panuse eesti kultuuri hoidmiseks väliskogukondades, andke palun oma huvist märku aadressil karel@errs.ee!

Tänu kultuurkapitalilt laekunud rahalisele toetusele saame alustada väärikate tantsuautorite tantsukirjelduste digitaliseerimise projektiga. Erika ja Kadri eestvedamisel kaasajastame ja teeme aasta jooksul oma e-poes kätte saadavaks 2024. aastal oma väärikaid juubeleid tähistavate tantsuautorite tantsude kirjeldused.

Märtsi nädalavahetustel on üle Eesti toimunud 2025. aasta tantsupeo repertuaariseminarid. Homme-ülehomme panevad Tallinnas ja Tartus esimesele seminaride ringile punkti nais- ja valiksegarühmad ning välis-eesti kollektiivid.

Sagedasemad kodulehe külastajad on ehk juba märganud, et lisaks sellele, et oleme ära valinud rahvusvahelise tantsupäeva tantsu, oleme oma kodulehele lisanud ka muusikasalvestuse, mille seekord mängisid väga toredalt sisse Villu Talsi, Taavet Niller ja Peeter Priks.