Nädala infokillud 36/2022

Suur suvi on otsa saanud ja puhkuselt tulevad tagasi ka ERRSi infokillud.

Mälu värskendamiseks kordame üle, et juba enne suve sai välja kuulutatud uus uute tantsude konkurss. Tantsude esitamisega on veel pisut aega, ootame neid 7. novembriks. Kõigest saab täpsemalt lugeda meie kodulehelt.

1. septembril lõppes järjekordne tantsuspetsialisti kutse spetsialiseerumisega eesti rahvatantsule ja rahvamuusikakollektiivi juhi pädevustunnistuse taotlemise dokumentide esitamise voor. Kutset taotlevad 23 inimest ja pädevustunnistust kaks. Edasi alustavad tööd hindamiskomisjonid.

Oktoobris alustab ERRSi õpiamspude sari, kuhu ootame kõiki juhendajaid oma teadmisi täiendama. Tegemist on väga mitmekülgse ja põneva programmiga. Kogu info koolituste kohta on olemas meie kodulehel.

Augusti lõpus kogunes ERRS-i kontoris rahvatantsuõpetajatest koosnev töörühm, kes arutles tantsupidude tuleviku üle. Selle nädala teisipäeval kohtus Karel Tallinna Jõuluturu korraldajatega ning juba järgmisel nädalal kutsume nii rahvatantsijaid kui -muusikuid seal üles astuma. Neljapäeval külastasid Karel ja Erika tantsupeomuuseumi ning reedel osales Kadri laulu- ja tantsupeo protsessis osalevate kollektiivide tegevustoetuse programmi arendamise koosolekul.

14. septembril tähistame Ullo Toomi 120. sünniaastapäeva ning sel puhul anname avapaugu Toomile pühendatud aastale, mille sündmustega on võimalik meie kodulehel tutvuda. Päev algab kell 14.00 Metsakalmistul tantsutaadi haual (kogunemine kolmanda värava juures), kuhu on oodatud kõik huvilised. Seejärel antakse Tallinna Raekojas üle Ullo Toomi nimeline stipendium ja päeva lõpetame kell 19.00 Vabaduse Väljakul ühistantsimisega, kuhu tantsupeomuuseum toob Ullo Toomi vahakuju. Hea meel on, et meie üleskutset korraldada ühistantsimisis ka väljapool Tallinnat on kuulda võetud nii Võrus, Valgas kui Narvas.

Kui ka Sinu kodukandis toimub ühistantsimine, mida meie kalendris veel kirjas ei ole, siis anna kindlasti teada ja paneme ka selle info oma kodulehele.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga