Nädala infokillud 8/2024

Esmaspäeval osales Karel laulu- ja tantsupeo Balti komisjoni kohtumisel. Komisjoni eesmärk on tugevdada Eesti, Läti ja Leedu koostööd ning ekspertide kogemuste vahetamist laulu- ja tantsupidude traditsiooni kaitsmiseks ning arendamiseks. Koos Balti kolleegidega peeti plaani, kuidas üksteise kogemustest rohkem õppida.

Teisipäeval kohtusime kooriühingu, käsitööliidu, harrastusteatrite liidu, rahvakultuuri keskuse ja kultuuriministeeriumi esindajatega, et arutleda riikliku mentorrahastamise põhimõtete üle. ERRS-i esindas Karel.

Teisipäeval oli taaskord kultuurkapitalile taotluste esitamise tähtaeg, seekord läks meilt teele seitse taotlust. Traditsiooniliselt on toetusotsuseid oodata aprilli alguses.

Sellel nädalal saatsime nii harrastajatele kui kohalike omavalitsuste esindajatele üleskutse rääkida kaasa ERRS-i 2025.-2030. aasta arengukava koostamisel. Kõik huvilised on oodatud kaasa mõtlema. Täpsem info ja registreerimine ikka meie kodulehel. Kodulehelt saab lugeda ka kokkuvõtet möödunud nädalavahetusel toimunud Anna Raudkatsi võistutantsimise kohta.

Tuletame ka meelde, et juba järgmise nädala neljapäeval, 29. veebruaril, on rahvamuusika loomekorje tööde esitamise tähtaeg.

Homme tähistab Eesti 106. sünnipäeva. Palju õnne meile kõigile selle puhul!